Van afval- tot bouwstof

GRzN accepteert binnen haar locaties slooppuin en asfalt vanuit zowel interne projecten als van derden.


GRzN adviseert haar klanten zoveel mogelijk beton- en mengpuin gescheiden van elkaar aan te leveren. Mengpuin wordt gebroken en verwerkt tot menggranulaat. Deze bouwstof wordt veelvuildig gebruikt in de wegenbouw als wegfundering onder asfalt of elementenverharding.

De schone betonpuin, dat wil zeggen; vrij van metselpuin en bouwafval, wordt apart ge-upcycled op onze locaties in Helvoirt of Bergen op Zoom.

Hier wordt de grove puin gebroken, gewassen en gezeefd tot een herbruikbaar betongranulaat. Het betongranulaat met een korrelgrootte van 4-22mm wordt geleverd aan diverse betoncentrales. Zij gebruiken het gerecyclede granulaat als vervanger van natuurgrind voor de betonproductie. Zo beperken we samen het gebruik van natuurlijke producten en minimaliseren we reststoffen.Overige vrijkomende stromen bij het breekproces (0-4mm en 0-30mm), worden achtereenvolgens gebruikt in de wegenbouw als straatzand en voor de productie van beton stapelblokken. De betonstapelblokken zijn veelzijdig inzetbaar, bijvoorbeeld als scheidingswanden tussen (grond) depots, als wegbarrier of als wandconstructies van loodsen of hallen.

HERBESTEMMEN VAN PUIN


Brabant BreCom is een zusteronderneming van GRzN en al sinds 2002 vooruitstrevend in mobiele recycling. Brabant Brecom produceert funderingsmaterialen (o.a. meng- en betongranulaat 0/31,5 mm) voor de wegenbouw. Daarnaast is Brabant Brecom volledig ingericht voor de productie van diverse gradaties voor de betonindustrie.
 
Puinrecycling wordt uitgevoerd door GRZN in samenwerking met Brabant BreCom. Voor verdere informatie over puinrecycling verwijzen wij u naar: www.brecom.nl


Op de hoogte blijven van de laatste
projecten en nieuws?