Continuïteit in levering toeslagmateriaal beton aan Mebin

Bij een circulaire economie draait het niet alleen om recyclen maar ook om ketensamenwerking. Het vinden van een evenwichtige balans tussen vraag aan zuivere betonpuin en levering van toeslagmateriaal is in deze nieuwe economie noodzakelijk.


Een mooi voorbeeld van ketensamenwerking is de samenwerking tussen Van Berkel Bouwstoffen & Transport b.v., Gubbels / Grond- en Reststoffenbank Zuid-Nederland B.V. en Remondis Bouwstoffen b.v. voor de betonindustrie. Samen staan de bedrijven garant voor een continue levering van toeslagmateriaal voor beton aan bedrijven die onderscheidend zijn in beton. Continuïteit in aanlevering van toeslagmateriaal en de kwaliteit daarvan is essentieel.

Betonketen BouwCirculair

De samenwerkingspartners zijn aangesloten bij de betonketen van BouwCirculair. Samen met opdrachtgevers maken zij het duurzaam hergebruik in de betonketen sluitend en mogelijk. De drie bedrijven blijven doen waar ze goed in zijn en bundelen hun krachten onder andere specifiek voor de klant Mebin.

Reductie CO2-uitstoot toegepast beton

De samenwerking is een voorbeeld van hoe betonpuin wordt gerecycled en hergebruikt in nieuwe betonnen materialen om zo de CO2-uitstoot van toegepast beton zoveel mogelijk te beperken. Toeslagmateriaal voor beton is een secundaire grondstof die ontstaat na een afgerond recyclingproces. Het is een goed alternatief voor de primaire grondstof grind en maakt het mogelijk om van oude beton weer nieuwe beton te maken.

KLAAR OM JOUW PROJECT MET ONS TE STARTEN?

Contact opnemen
Op de hoogte blijven van de laatste
projecten en nieuws?